2022-10-22 99 views
去灣仔電腦城買完野, 3點幾有點肚餓 (無食lunch就出左去), 又想坐低休息下,於是search下附近咩地方可以坐低稍作休息, 朋友介紹去食 Coffeelin 意式三文治 - Panini 係意大利傳統既三明治,用上意式面包夾好餡料,再放整意式三文治既烘烤機中加熱壓烤成既三文治, 特式就係烤出一條一條的外表金黃焦脆既紋, 有少少似我地既飛碟但包邊唔會埋口.同一般外國國家不同, 三文治係熱食! 我覺得各有各好, 有時候, 天氣已經好凍, 自然會想食暖既食物落肚, 反之亦然!!可以叫任何一款Panini再加 $25 配一杯飲品 作為 comboRiva combo (火腿佐雞肝肉醬配布里芝士 + 焙茶拿鐵)($82 +$25)雞肝醬主要係配多士, 加上我係好鍾意食外國火腿同𝙱𝚛𝚒𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 , 根本又係唔需要考慮即叫雞肝醬口感滑順,幾香!另外就係火腿, 總之, 外國既火腿就係好食啦! 完! haha 最後, 𝙱𝚛𝚒𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 真係呢, 點解可以咁好食?! creamy 得黎又軟又滑, 半溶狀態同烤到脆但又完全唔會硬或乾身既法包真係好鬼夾!!! 整體餡料份量都唔少, 輕食都

Riva

整體餡料份量都唔少, 輕食都會幾飽 (女仔)
Tridente

Tridente combo (風乾火腿茄子配布拉塔芝甘佐羅勒醬 + 凍朱古力) ($55 + $25)

首先唔係我叫既, 係朋友叫, 我本身見到呢個配搭, 心諗, 點睇都唔岩我口味.

但試左幾啖, 令我改觀呀!!!味道幾特別,帶咸香嘅風乾火腿加茄子配半溶既burrata cheese, 好match!!!!

另一重點係我本來就唔愛香草, 平時食有香草既食物, 我都覺得有陣加怪味...

但呢款包成個組合令到個味道係好香, 我好喜歡, 完全係好食, 比起我叫既Riva combo 更有驚喜(因為火腿同cheese 唔係驚喜既組合, 只係經典), 加上定價唔算好高, 下次再黎, 會想encore 呢個味!

抵讚!!!
Hojicha Latte

焙茶拿鐵 (Hojicha Latte)

沖得整得幾好, 個面無泡而且係將近滿瀉但又未漏出黎既感覺, 打卡都靚D啦!

而焙茶茶味幾香; 飲落都有茶味帶少少甜, 唔錯!
Iced Chocolate

凍朱古力 (Iced Chocolate)

係幾濃朱古力味, 但我覺得甜少少好D!我都係飲返焙茶拿鐵吧!XD
Riva
Tridente