2020-12-29
耀記美食·泥鯭粥$40上網睇個D行山攻略其實大部分都係推介坤記士多 因為佢係行山徑上面 地理位置優越😈但係難得黎到 我就openrice睇下有無咩特別野 一次過食埋 見到呢間有我地都無食過既泥鯭粥 就決定係行山之前食佢😌佢個泥鯭粥超級大碗 而且個粥煲得超級綿 入面有5-6條泥鯭 超級鮮甜😍😍泥鯭其實就係細細條魚仔咁 有D細刺 但係真係幾好食 配埋面頭D脆片口感都幾豐富 好值得試下🤤 ·紫菜餐蛋麵$35呢個就正常發揮啦 係一碗幾好味既餐蛋麵 個麵煮到岩岩好 而且個蛋仲係流心 超正 不過個午餐肉就一般D 係比較肥 無咩口感既午餐肉🤭之後加左紫菜真係好好味 味道豐富D 而且超夾 所以我地最後走既時候都買左2包翻屋企😌😌·📍蒲苔島大灣
泥鯭粥$40
紫菜餐蛋麵$35