2015-03-19 5400 views
原本仲係H8地下諗緊食乜,突然聽到有人話17/F有韓國菜~一行三人就炸雞脾酒懷念下都敏俊~上到去,服務員非常熱情咁招呼,環境也不錯,好適合一路食一路傾計~到點餐時間,見到由韓國黎既Oppa,原來所有男服務生跟廚房職員全都來自韓國(據女服務員表示),全部oppa都識簡單英文應對,親切既oppa就幫我地點餐喇~我地三個人就揀咗兩款套餐~炸雞配DIY飯團拼盤配年糕~同行友人都不好辣,所以只揀咗少辣~先黎原味炸雞,味道不錯,不是炸粉炸到脆得好緊要,配咗薯條薯角,味道極好,加上啤酒就係好正~再黎DIY飯團,即係一碗飯由自己搓成飯團~其中一個oppa見到我地咁尼hea,主動走埋黎幫咗我地幾下,嗯~飯團也做得很好味~之後黎既拼盤可選肋骨或雞,既然有炸雞就揀肋骨,一放低我地都擔心食唔完,因為真係好大份,我地好努力咁食炸雞時,oppa又黎幫我地用芝士包好肋骨,肋骨肉軟,芝士味濃,果然韓國芝士不錯~因為火爐一直熱住,都唔擔心芝士會凝固,拼盤內還有年糕,芝士年糕正!而拼盤上有泡菜,芝士粟米,薯蓉加韓國蛋~超豐富既拼盤~不能辣既我,配住啤酒,簡直超ok當然不得不提,所有oppa服務態度很好,我地要求合照也沒有
我地三個人就揀咗兩款套餐~
炸雞配DIY飯團
拼盤配年糕~
同行友人都不好辣,所以只揀咗少辣~
不能辣既我,配住啤酒,簡直超ok
當然不得不提,所有oppa服務態度很好,我地要求合照也沒有不悅,女服務員又勁好傾~
下次必去既選擇~😉😉😉
環境不錯
DIY飯團
原味炸雞
拼盤配年糕
炸雞怎能少啤酒呢~
2015-03-19
$250 (Dinner)
DIY飯團
原味炸雞
拼盤配年糕
炸雞怎能少啤酒呢~