2024-09-13 81 views
今日收工嗰陣行緊返屋企嗰陣突然間見到間鋪頭好似幾吸引,就行左過去睇下。原來係食日本嘢,即刻叫老公不如今晚食外賣。個餐牌好多丼飯都好吸引!我老公就揀左牛油果赤火丼而我就揀左鯖魚丼。除左個丼飯,原來佢仲有包埋餐前小食同嘢飲!一打開個鯖魚丼就照正,條鯖魚勁大條!加上蛋粒,青瓜同醃蘿蔔,成個飯嘅賣相都好靚。急不及待就要試下。佢嘅魚皮煎到好香,而魚肉有鯖魚嘅香味,唔會好似有啲餐廳又柴又淡。佢亦都配左一個酸酸地嘅醬汁,點少少又係另一種風味!兩款食法都好正!老公就食個前菜先,佢話個螺肉同埋中華沙律都係正常發揮,無乜投訴。但係個赤火丼佢就讚不絕口!佢攞盤十分吸引,左口魚有輕輕用火炙下,令到佢嘅油香滲岀嚟。而佢嘅三文魚亦都係有炙下,本身三文魚夠肥美,所以炙完之後又係食得到有油香。除左魚,佢個飯仲配上蟹籽,十分爽口,配上牛油果食,帶返一啲清新嘅口感!加上兩舊印住丼造嘅蛋,真係大滿足!啲料多到要食咁啲我嗰盒飯。。。真係好彩咁啱行過撞手神買咗,相信以後又多一間飯堂!

真係好彩咁啱行過撞手神買咗,相信以後又多一間飯堂!