2021-11-10
💛手工海南雞飯• 黃薑飯• 香菇素湯 💛廚師好有心機,將腐皮一層層摺疊,成為雞肉形狀及質感。外面再用薑黃造的澄麵皮作為「雞皮」,通透感同軟滑的口感,真係有90%似。食薑黃飯比起傳統雞油飯更健康少油,但不失香味。💚All Day Bruch💚特別想介紹佢地既「蛋」,真係心機之作。一般素蛋通常用係scramble tofu,但入素既蛋,係用玉米蘿蔔特別調配而成,煙韌中有少少甜味,非常特別。另外,炸蠔 🦪炸蝦🍤都非常出色。特別係炸蠔,炸漿香脆,味道做到非常相似真係難得,爹D更大讚好味👍🏻🧡入素小食拼盤🧡十幾年無食牛既我,推介牛肉串燒,有驚喜,係有爽滑口感嘅牛肉,有少少似牛舌😍。拼盤入面仲有春卷,炸雞,薯條,沙嗲雞肉串,非常豐富。二人份share剛剛好。💙雪花椰汁糕💙純素甜品,全椰奶製作,啖啖椰香。仲有芒果及抹茶口味。欣賞佢地用既醬汁同辣油都係自家製,全純素。
💚All Day Bruch💚
🧡入素小食拼盤🧡
💙雪花椰汁糕💙
純素甜品,全椰奶製作,啖啖椰香。仲有芒果及抹茶口味。
欣賞佢地用既醬汁同辣油都係自家製,全純素。