2024-08-31
雖唔唔太就腳但幾鍾意入跑馬地一帶嘅寧靜CARVER 可以話係我幾鍾意嘅酒店扒房記得幾次嚟個手切薯條都係大滿貫忍唔住瘋狂推薦畀身邊朋友「佢個薯條好fit!你要試真係要試!」回頭feedback 大家都讚證明此言非虛我冇吹大今次就想吹奏一下個mashed potato Crazily a devil dish作為個side dish 佢絕對💯搶foc 忍唔到個我清左成盤對面嘅朋友好收歛地食完全唔同我爭變相令我放肆Butter & cream 煮出嚟有啲煙un 口感相信有落埋少少cheese先做到呢個效果Anyway,fat good damn good 食完再減 🔥 🔥另外menu又轉咗新item一心想食Maryland Crab Cake 今次變成Mediterranean seafood cake 一樣都係「thick cut」食到實在嘅海鮮鮮甜味道另一道Grilled portobello salad 酸甜開胃嘅portobello正常發揮 Main course 係USDA Prime Striploin同lamb rack 以酒店級扒房level計兩者都係預期之內嘅發揮唔駛文字表
但幾鍾意入跑馬地一帶嘅寧靜
CARVER 可以話係我幾鍾意嘅酒店扒房
記得幾次嚟個手切薯條都係大滿貫
忍唔住瘋狂推薦畀身邊朋友
「佢個薯條好fit!你要試真係要試!」
回頭feedback 大家都讚證明此言非虛我冇吹大
對面嘅朋友好收歛地食
完全唔同我爭變相令我放肆
Butter & cream 煮出嚟有啲煙un 口感
相信有落埋少少cheese先做到呢個效果
Anyway,fat good damn good
食完再減 🔥 🔥
另外menu又轉咗新item
一樣都係「thick cut」
食到實在嘅海鮮鮮甜味道
食落多咗份特別嘅香氣亦冇咁膩
🍰 Dessert 好fancy
但太full嘅我只能淺嚐
個人鍾情酸甜嘅lavender spheres
Mixed with berries 再加上blueberries ice-cream口感層次豐富
至於mocha pillow 就朋友話好食
有啲似挺身版本嘅tiramisu
我就覺得偏甜
Again全餐飯都冇爭食
😋滿足desu!