2024-10-29 169 views
好少黎奧海城食飯,唔知食乜嘢好,行行吓去咗佢嘅大食代food court,感覺上好多選擇。見到其中一間叫沖繩二段料理,從來未聽過亦未食過,所以就嘗試吓。佢嘅Menu有好多種選擇,好多餸我從來未食過,只係睇名都覺得好新奇但唔會奇怪果種,味道配搭好特別。諗咗好耐,最後決定叫咗明太子烏冬鍋蜜糖芥末雞,明太子湯烏冬好鬼好味,好creamy,creamy得黎又帶些明太子味同口感,烏冬係好滑果種,淋淋地又唔會話連麵中間都淋晒,10分滿分我會比13分。蜜糖芥末雞食得出蜜糖的甜,芥茉的辛口,雞亦有醃過嘅味道,所以我覺得好好食。另外叫咗個櫻花蝦明太子蒸飯配乳酪布甸雞 。櫻花蝦明太子蒸飯香口味道淡淡地唔會話好濃,配搭雞就一流岩岩好 。不過個蒸飯我個人覺得濕左些少 。乳酪布甸雞,就真係將炸雞上於乳酪布甸,可能太新又唔係好熔埋一齊咁,所以我覺得麻麻,下次可選第二啲餸 。加左個餃子,味道正常。最後唔少得個甜品,佢嘅donut煙煙韌韌非常好食。
Donut
乳酪布甸炸雞