2020-03-14
成日話九龍城有好多好嘢食😋,我都叫做住附近,但都唔係成日過嚟食嘢,早前朋友介紹咗一間食肆,叫我去試下,係咩菜?九龍城當然係泰國菜啦😉去到九龍城,真係見到好多不同大大小小的食肆,大部份仲要係小店,唔係大集團嘅連鎖店,值得嚟食,幫助下啲小本經營💰嘅舖頭。朋友介紹這間舖位於龍崗道唔難搵,去到已經見到有客人在門外等候,好彩都唔係等咗好耐就入座👍睇返Openrice,原來都有好多好評,唔怪之得有唔少客人慕名而來啦🤗講返食物方面,叫咗幾款食物:🥢燒牛肉🥩牛肉火候控制得啱啱好,中間仲有少少粉紅色,唔會過熟。肉質鮮嫩多汁,入口散發濃濃油脂香氣,點埋個香濃惹味嘅醬汁,好開胃,滿足指數破錶!🥢泰式烤魚🐟烤到外層酥脆但唔燶,外酥內軟,魚令肉鮮香可口,加埋醬汁一齊食,味道酸酸辣辣,愈食愈開胃,好有濃郁嘅異國風味。🥢黃咖喱牛腩🍛咖喱香而不辣, 香料味濃厚,入口散發住淡淡嘅椰香,完全係泰國嘅味道。牛腩肥瘦均勻,口感軟腍無渣,非常入味。牛腩索晒濃濃嘅咖哩汁, 滋味無窮,送飯一流!
講返食物方面,叫咗幾款食物:
🥢燒牛肉🥩
🥢泰式烤魚🐟