2023-06-14 48 views
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧鍾意食蠔嘅朋友,咁今次嘅《八蠔吧》就一定唔可以錯過。仲有明星JJ同埋阿Sa嘅加持,淨係依個原因都值得去。叫得蠔吧,蠔當然係主角。是日生蠔總共有6款,分別係Sanriku、Saldanha Bay、KYS、Roland Lambert、Ancelin和Oatra Regal。由淡到濃咁食,淡味就首選日本岩手縣Sanriku,海水和金屬味都會較淡,但係相對上較鮮甜。而濃味嘅代表就不妨可以試下Ancelin,海水嘅咸味同金屬味都上升左一個層次。Escargot $98法國田螺就係我另一款最愛嘅菜式,用左法式牛油和香草,口感彈牙又充滿香草味。Fish & Chip $188英式比較濃身嘅炸皮,完美地鎖住魚肉嘅水粉,內層魚肉嫩滑多汁,相當有驚喜。Pork Chop $238採用伊比利亞黑毛豬,外層經過香煎,厚身但係非常軟腍,又充滿肉香。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧八蠔吧 (上環)上環文咸西街52號地舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Escargot $98

Fish & Chip $188

Pork Chop $238

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

八蠔吧 (上環)
上環文咸西街52號地舖