2019-09-22 246 views
今早來到西貢郊遊,時間尚早,找來了一間悠閒格調的咖啡室食早餐。雖然店員都係本地人,但是顧客大多都是外國人,所以餐牌都是以英文為主,店員的英文也很流利啊。不論是堂食還是外賣的客人都有order咖啡,可惜我唔飲咖啡,所以我食野為主。素菜早餐 Veggie Breakfast ($108)- 牛油果、炒蛋、南瓜、炒蘑菇、焗豆、蕃茄、多士彩色飲食好健康,食物新鮮,味道好home-made,唔會太濃味。如果份量再多啲就好了🤣🥑牛油果:新鮮、味濃🍳炒蛋:炒得好靚好滑,不過味道偏淡🎃南瓜:新鮮、煮度硬度適中🥗炒蘑菇:新鮮蘑菇好感唔錯,不過略欠調味🥫焗豆:最讚👍🏻,一啲都唔係罐頭茄汁焗豆嘅味道!可惜分量太少我唔夠食😋🍅蕃茄:新鮮,但我半個唔夠我食🍞多士:好味!有少少煙韌似法包,我鍾意硬硬地嘅多士!我發現店員們著嘅圍裙都幾型,係牛仔布配皮帶😝我留意到佢嘅廚房和煮食過程都好衛生,令我食得好放心,值得一讚。店員都好有禮貌同埋好nice😊略貴,週末仲要加一服務費。俾錢時先知佢慶祝3週年,喺31/10前有95折,yeah! 😝#支持小店

素菜早餐 Veggie Breakfast ($108)
- 牛油果、炒蛋、南瓜、炒蘑菇、焗豆、蕃茄、多士
素菜早餐

🥑牛油果:新鮮、味濃
🍳炒蛋:炒得好靚好滑,不過味道偏淡
🎃南瓜:新鮮、煮度硬度適中
🥗炒蘑菇:新鮮蘑菇好感唔錯,不過略欠調味
🍅蕃茄:新鮮,但我半個唔夠我食
🍞多士:好味!有少少煙韌似法包,我鍾意硬硬地嘅多士!
我發現店員們著嘅圍裙都幾型,係牛仔布配皮帶😝
店員都好有禮貌同埋好nice😊
#支持小店

2019-09-22
$113 (Breakfast)
素菜早餐
  • 焗豆