2017-01-13 553 views
話說今日同幾位朋友放工出左去圓方附近睇戲食飯, 見睇完戲之後都有D餓, 其實係晚餐食唔飽, 哈哈, 之後就搵搵邊到有糖水鋪食野, 就上OP搵, 附近餐廳, 就比我地搵到糖水雄!!係圓方過條天橋就見到糖水雄啦!附近因為係大型停車場, 都好方便食客泊車, 不過距離地鐵站, 巴士站就差少少啦, 不過唔緊要,最緊要好食!!我地果個時間可能未到宵夜, 所以人流未見出現, 但都有好多外賣客親先上門幫襯實在肚餓, 我地幾個都忌唔住叫左好多野食, 估唔到糖水鋪都有甘多花樣, 有串燒,飯食等等, 勁!粒粒臘味燸米飯 $28甘岩秋風起就更係要食臘味燸米飯 應下節日, 真係好抵, 再講多次, 真係好抵, $28蚊食個到甘足料既飯, 咸香脆口花生, 蛋條亦非常有蛋味, 燸米飯更係少到剛剛好, 軟硬適中, 真係超級好食!!!!!混醬腸粉 $8腸粉黎既時候係咩醬都冇, 因為係要自己親自動手落, 呢下真係好難得, 因為自己想落幾多就幾多醬, 試問仲有幾間糖水鋪可以甘, 大家睇到我張圖, 我落左非常多麻醬, 仲有腸粉數量又多, 腸粉爽口唔"痴"牙, 真係要食多幾條鐵板黑椒雞中翼 $16雞翼鹵水見得多, 真係好少見鐵板

係圓方過條天橋就見到糖水雄啦!

粒粒臘味燸米飯 $28

混醬腸粉 $8

鐵板黑椒雞中翼 $16

雞翼鹵水見得多, 真係好少見鐵板呢樣野, 仲要出現係糖水鋪, 點都要試一試, 黑椒味唔重, 微辣, 芝麻香味十足, 直頭似食緊芝麻雞翼, 雞翼亦肉汁豐富, 雞肉唔會乾, 滑溜非常
魷魚串燒$ 12
加入辣粉, 有少少辣,唔食得辣既朋友注意一下, 食落口少少脆, 好香口, 而且食到可能燒過, 帶出左魷魚既鮮味, 完全冇果種雪藏味, 亦好有咬口,但唔會係果種口極都唔爛!!!
雞軟骨串$ 10

雞軟骨串冇太大特別可以講, 但係炸既時間岩岩好, 因為仲可以食到少少汁, 唔會炸到柴皮一樣, 讚
一拳雞鎚 $38/2隻
新野黎WO, 一於要試試, 仲要係即叫即炸,唔會炸定, 約等10分鐘左右, 但係大家係食野同時,時間就會過得好快,
哇, 食落非常多汁, 唔會好咸, 鹽既份量岩岩好, 仲要真係有一個拳頭甘大舊, 計落都係18蚊一件, 同食雞肶差不多, 大件夾好食
芒果西米露 $25

特別一提, 呢到既芒西非常足料架, 唔好睇呢到好似西米好多, 其實個底超級多芒果, 甘岩我仲要見到一箱箱新鮮既芒果運到, 聞到好香既芒果味, 食落口唔駛講, 芒果甜度剛剛好, 亦有少許既酸味, 新鮮芒果係唔同D既, 西米唔會有"痴"牙, 椰汁都配得岩岩好, 濃濃椰汁簡直係我至愛
食完真係好飽, 埋單都係200蚊內, 仲要4個人, 真係好抵
2016-12-20
$60 (Last Night Supper)
  • 一拳雞鎚
  • 芒果西米露