2019-08-06 2478 views
難得休息一日放下假決定晏晝食番好少少,去咗公司附近嘅普羅旺斯餐廳到食好嘢😛估唔到觀塘會有咁好食嘅法國餐,而且服務好好,每一樣食物都會詳細介紹👍全部嘢都好好味, 前菜鴨肉沙律,用咗兩種 唔同嘅醋,菜冇苦澀味,好少沙律會食得曬😆個蕃茄湯店員話用三種番茄整,雖然我食唔出但係好鮮味,又唔會太酸。有最鍾意嘅檸檬茶,入係冇檸檬嘅,用咗兩種檸檬汁,茶味唔會太濃酸酸甜甜幾好飲。食咗主菜之前有一個荔枝味嘅蕃茄小食,食完之後真係開胃,覺得荔枝嘅甜同蕃茄嘅都幾夾,不過只係得一啖😅主菜份量唔多,個雞扒係店員推介嘅,調味同個汁唔算好特別但皮好脆, 跌落去有乳豬嘅感覺,而且肉唔會鞋,勁👍配菜唔多但係有牛油嘅香味整體而言食物好食材料新鮮,服務好分量少咗啲,不過都夠食嘅, 價錢方面算係觀塘比較貴, 特別係晚餐無set更加貴,不過好食午餐感覺好似食到晚餐咁,其實都差唔多啦😂