2014-02-23 929 views
同女朋友食飯,係佢公司附近等其間行過呢間日本餐廳,望入去好此唔錯,女朋友原來都未試過,之後我就入去坐落黎等。菜單有好多嘢食,侍應介紹佢哋嘅二人餐,都幾吸引,價錢都幾抵,所以我地就決定試下啦。第一道菜係沙律,蔬菜好新鮮,特別係個番茄,又甜又多汁,沙律上有啲小貝柱,無一般沙律咁單調,加上黑醋沙律醬非常醒胃。到日本菜最吸引我嘅刺身啦,刺身比想像中大舊,並且排得好靚,比出面嘅二人餐呢度嘅真係多好多。刺身有甜蝦,三文魚,鱆紅魚同帆立貝,全部都好新鮮帶甜。帆立貝係我最喜歡嘅刺身,兩舊我吃灑,好厚下,正。刺身新鮮令用佢做出黎嘅其他菜式都好出色,三文魚親子卷擺得十分精緻,已經相當吸引,三文魚大大粒咬落去爆咗嗰吓感覺好得意,哈哈。燒蝦一黎到好香,用鐵板上仲香,蝦size都唔小,蝦頭好多膏,超開心,蝦肉新鮮爽口彈牙,火候控制準繩,帶有牛油香,食完蝦仲有啲配菜食,吸左啲牛油同蝦膏,椰菜都特別好味呀!炸蠔炸漿唔厚身,緊緊咁包住整隻生蠔,圓碌碌嘅賣相漂亮工整。咬落去好酥脆,最重要嘅係中間嘅蠔仍然係熱辣辣嘅仲有小小蠔汁添! 蠔肉軟棉滑口,水準相當不錯嘅炸蠔食完咁多嘢之後仲有個番茄粟米豬肉野菜鍋,材料好多,成鍋都係
食完咁多嘢之後仲有個番茄粟米豬肉野菜鍋,材料好多,成鍋都係,食左咁多食反啲蔬菜都係好事黎嘅,時間剛剛好。雪白色嘅豬骨湯底好正,都好濃味下,用黎煮蔬菜好。

最後仲有個湯烏東同甜品,真係食到抱住個肚走

Other Info. : 食完成個set好滿足,以這樣的質素來講,價錢算好合理。服務也非常好