2023-12-30 365 views
細細個就聽過呢個名,不過到最近先第一次去食。Book左位,到左門口佢地帶我地到隔離既米線舖到坐低先知原來有兩個舖位坐底就即嗌打冷必食蠔餅!🦪 蠔餅 薄粉,炸得好脆唔會油淋淋蠔仔份量好足,仲要有兩塊一擺底就好快比人分哂🐚 蟶子皇勁量蒜茸,食完一定口臭但好好味蟶子大大隻無呃人時價約七十幾蚊隻🦪 蠔仔粥好足料,好好味一大兜,8個人都有每人一碗多啲🪿 滷水鵝片入味,鵝片連皮夠肥美不過切得有啲細嚿底下淨係舖左幾塊豆腐本身叫例牌,不過姐姐話我地人多會唔夠食所以最尾叫左下庄🪿 滷水鵝腸爽口彈牙,無異味個汁有小小似沙薑既質地好好味🐟 凍馬友第一次食,好滑不過係無乜味,要點汁食見到每檯都有叫應該係必食環境適合一大班朋友黎飲酒吹水價錢唔算貴,份量又足又好味果然老字號存在咗咁耐係有佢嘅道理可以keep住嚟食既打冷店#19_flog新蒲崗 #19_flog打冷 #hkfoodie #foodies #香港美食 #新蒲崗美食 #食評 #foodinstagram #foodhk #打冷關注組
細細個就聽過呢個名,不過到最近先第一次去食。
Book左位,到左門口佢地帶我地到隔離既米線舖到坐低
先知原來有兩個舖位

坐底就即嗌打冷必食蠔餅!

蠔餅

🦪 蠔餅
薄粉,炸得好脆
唔會油淋淋
蠔仔份量好足,仲要有兩塊
一擺底就好快比人分哂

蟶子

🐚 蟶子皇
勁量蒜茸,食完一定口臭
但好好味
蟶子大大隻無呃人
時價約七十幾蚊隻

蠔仔粥

🦪 蠔仔粥
好足料,好好味
一大兜,8個人都有每人一碗多啲

🪿 滷水鵝片
入味,鵝片連皮夠肥美
不過切得有啲細嚿
底下淨係舖左幾塊豆腐
本身叫例牌,不過姐姐話我地人多會唔夠食
所以最尾叫左下庄

好好味

凍馬友

🐟 凍馬友
第一次食,好滑
不過係無乜味,要點汁食
見到每檯都有叫
應該係必食

環境適合一大班朋友黎飲酒吹水
價錢唔算貴,份量又足又好味
果然老字號存在咗咁耐係有佢嘅道理
可以keep住嚟食既打冷店