2023-05-08
總店喺長沙灣嘅蘇山雞飯喺太子開左分店, 食過佢嘅肉骨茶同Kaya Toast一直都想encore, 喺太子咁方便又易揾今晚同fd黎左食.🥢新加坡白胡椒肉骨茶好少機會食到, 黎到必食一定係白胡椒肉骨茶, 聞到好香嘅白胡椒同肉骨茶嗰種香嘅藥材&香料味, 排骨一下就離骨, 肉夠唒軟腍腍, 索滿湯嘅豆卜好味, 肉骨茶雖然帶豐富香味, 但飲左唔會一口都藥材味li個我like. 我揀左配米粉, 仲有油炸鬼, 味道非常正宗.🥢黑白雞飯一碟食匀海南雞同埋醬油雞兩款, 兩款都充滿油香雞肉嫩, 我地碗雞件件都啖啖肉. 配碗油飯, 點附上嘅濃濃醬汁好味. 送嘅湯誠意十足, 有雞腎有冬瓜好飲.🥢脆炸鳳尾蝦春卷喺主餐牌order就可以半價來個小食, 現炸春卷夠唒脆口, 一定要點個醬更juicy好味.🥢鮮油咖央多士飯後邪惡dessert一定係Kaya Toast, 睇下塊牛油厚到一個點, 而我地更係成件啪, 烘得好香, 多士入面塗滿咖央醬好好食, 半價都係15蚊ja👍🏻.🧋仙草椰奶冰, 雪糕斑闌奶茶清熱嘅仙草jelly+椰奶, 大杯唔會太甜; 奶茶充滿馬來西亞🇲🇾風味, 推介!
新加坡白胡椒肉骨茶
黑白雞飯
脆炸鳳尾蝦春卷
鮮油咖央多士
🧋
仙草椰奶冰, 雪糕斑闌奶茶