2022-07-03 559 views
小妹一直知道呢間北海道Luna Cake芝士蛋糕專門店聽說有點名氣 ,碰巧經過Sogo就見到呢間專門店,當然要買黎試吓啦🤤門口位置已經見到各款唔同既cake,睇落好似好好味,已經心大心細諗緊買邊款cake好呢?最後買咗「原味芝士蛋糕🍰」及「抹茶芝士蛋糕🧁」🙈特濃宇治抹茶雙層芝士蛋糕🍰🍵選用擁有三百多年歷史的著名品牌京都「丸久小山園」宇治抹茶粉,茶味回甘且天然幽香,入口香有餘韻😙仲要絕不添加任何增味劑、人造糖及防腐劑😘一食就覺得茶味香濃,甘甜交融,令人回味😚 蛋糕質感香軟,仲有d似食緊雪糕,非常出色👍🏻 試埋呢一種食法~放入冰格再解凍後食更加好味,抹茶味道一打開包裝已經聞到,真係超級香😍 小妹對抹茶口味情有獨鍾,對呢個抹茶芝士蛋糕真係讚不絕口🤗👍🏻巴斯克芝士蛋糕-原味🧀🍰採用澳洲頂級忌廉芝士、日本雞蛋及香滑鮮奶油等食材精心烘烤,以深褐色燒焦面層淡淡焦香,配上濕潤綿密的豐富口感,呈獻出更醇厚細膩的"巴斯克"美味😍一打開已經聞到香濃芝士味🤭 解凍後蛋糕變得半軟綿的狀態,一大口吃下去,奶味十分香, 芝士味算重且質感超幼滑順喉,CREAM CHEESE做得好到位,底層蛋糕混入忌廉一齊食口感更豐富

特濃宇治抹茶雙層芝士蛋糕🍰🍵

巴斯克芝士蛋糕-原味🧀🍰
一打開已經聞到香濃芝士味🤭 解凍後蛋糕變得半軟綿的狀態,一大口吃下去,奶味十分香, 芝士味算重且質感超幼滑順喉,CREAM CHEESE做得好到位,底層蛋糕混入忌廉一齊食口感更豐富🥸小妹不知不覺居然食咗大半個🤣 但唔覺膩😏

小妹覺得呢間蛋糕店真係好好味😋 相比好多店鋪芝士蛋糕,呢間味道不錯🤩 喜歡食芝士蛋糕既朋友仔不防買件黎試食吓~但記得留意蛋糕上講解解凍程度既進食口感喔😘