2011-03-16 10 views
之前去過一次, 點心好味, 所以今日再去, 但係….雪山叉燒飽, 馬拉糕, 依舊好味. 無左春風得意腸, 聽待應講, 點左米網黃金腸, 但係差好遠, 唔好食..去呢的平價食肆, 預左無service, 坐得唔舒服. 點知…….上次幫襯, 有一男一女, 比較年長的待應, service ok; 而今次是一對比較年輕的待應,態度就差好遠好遠..話說我地兩個人,拎左兩個大袋, 剛到時, 靠牆有三個位 (搭檯), 但佢地話:未執檯, 你地坐路口個張 (搭檯兩個位, 廚房門口)佢地咁話, 唯有照做, 離檯一尺,抱住D袋跟住, 同檯有食客離開, 我地問可否坐入去(靠牆), 佢地話(煩躁地): 你地唔好掉黎掉去, 有人等緊.我地只係唔想坐路口, 阻住出入; 同檯, 兩個位, 又有咩分別?!點知, 坐坐下(食品尚未到), 佢地叫我地坐第二張檯, 因為有一班人要坐又話唔掉得, 有客黎又要人掉! 激鬼氣! 幾唔想掉, 但係我個friend話算啦!最後, 咪坐第二檯囉; 不過以後, 一係叫外賣, 一係等無客, 一係無大袋先好行入去.
之前去過一次, 點心好味, 所以今日再去, 但係….
雪山叉燒飽, 馬拉糕, 依舊好味.

佢地咁話, 唯有照做, 離檯一尺,抱住D袋
2011-03-09
$45 (Dinner)