2024-01-09
之前食過荃灣店,覺得地方同食物份量夠大份,適合一班朋友聚餐食物適合多人share,同埋無時間壓力,見旺角有分店,所以揀咗呢度聖誕聚餐。呢排天氣特別凍,叫「魚介湯鍋」好適合,一大盤又有咁多種類,有蛋,年糕,魚蛋,魚肉串,金菇,菜等等,滿足哂唔同人嘅口味,自己揀唔洗煩。另外可以加錢有飯,辛辣麵,午餐肉或烏冬,如果男士要澱粉質飽肚d。湯底可能鮮味十足,讓食材更加美味。除咗魚介湯鍋,驚喜二量奏(牛扒,炸雞)」又係另一個主打,差唔多每一枱都必點呢個菜,滿足哂食肉獸,牛扒高質,炸雞肉質細嫩,外皮酥脆。「火灸牛」係我呢個牛魔王嘅favourite,帶有煙燻的風味,這樣的烹調方式讓牛肉保持了鮮嫩的質地,即叫即整。另外,職員很好,芝士牛肉餅為我走洋蔥/韮菜等。飲品叫咗巨鋒提子梳打,同荔枝梳打,兩杯都各有特色,好飲,清新解渴,推介。
另外,職員很好,芝士牛肉餅為我走洋蔥/韮菜等。