2008-10-28
初初搬到北角, 還未執拾好, 當然係做 '無飯家庭'啦! 於是四圍試下唔同o既餐廳.屋企附近o個幾間響裝修期間試過晒, 無乜特別. 於是唯有行遠d, 試多幾間.去到呢間餐廳, 裝修都係一般茶餐廳, 無乜特別, 但係試過之後再比較之前食開o嗰d, 就知道佢o既好!首先, 燒味方面, 相信佢真係自己個厨房燒, 唔係響外面買番嚟, 好好味.小菜方面, 份量同味道都幾好, 加埋佢o架例湯, 食完就會發現, 唔係一般茶餐廳! 係完全無落味精o架! 食完唔會係咁口渴灌水! 哈哈! 比其他乜都落味精o既茶餐廳健康! 例湯火候足, 味道啱啱好!另外推薦大家試下佢o既好立克, 因為夠濃, 又唔會濃得滯, 味道啱啱好. 相比其他地方, 飲過之後, 你會覺得其他地方飲o既好立克, 係好似沖好之後加咗水咁, 淡而無味. 試過之後, 真係好鍾意呢度d好立克!