2012-04-05
今年第一個下雨天,走上了 798 Unit & Co ,原來服務也像天氣一樣灰黑黑約一時到達,全舗剛只有三、四枱客人...餐牌上選揀衆多,我今日選取了(Risotto)跟栗米湯,另有甜品 n 飲品跟尾先上的餐包/同湯...跟798 Unit & Co中環分別揀值天與地 ,一個死實硬包跟一個粉粉餐湯,好努力地食下半份其待以久之Risotto由入門到我吹之下足見30min以上,冇人理會、冇人入水、冇人會主動同你講(請耐心等候)、(莫非一人入座就是如此禮待)難怪跟手入座的OL,冇人會叫意大利飯, ,反而三文治、意粉就眼見不少,不然一小時下的午飯,不知怎樣應付說回Risotto,講真...真係好好味、味道濃但偏咸,飯的質地軟硬適中,比我想像中還好甜品是一個不知名的白樽小東西,吃上一口、亦告放手凍咖啡亦只是一般味道小記:要我再訪,可能會在某天極度想念(Risotto)才會再踏足此地。http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2223635
甜品是一個不知名的白樽小東西,吃上一口、亦告放手
凍咖啡亦只是一般味道
Other Info. :
[b]798 Unit & Co我想只會選取中環分店。 [/b]