呢間所謂正宗日式拉麵.,我個多月前已經同朋友幫襯過.,一個字係"咸"係非常咸個隻!!你可能會話可能你個碗落重左手者.,我可以講吾係!!因為我地4個人都覺得係好咸!!我地係2個食味曾拉麵同2個豬軟骨拉麵。而佢個的炸雞塊係買批發返來個的.,我肯定吾係呢間麵館自己整的!因為"梅"同好大雪味!!佢地祗不過係自己番炸者。我咁講可能會有好多日麵粉絲吾中意聽,同得罪好多人!!"有無攪錯.,人地係正宗日本人開的正宗日式拉麵.,係你吾識食者!"!但我知道;亦係日本食過拉麵.,呢的所謂地道日本拉麵的湯底根本就係用味精溝出來.,所有溝湯的配料係吉之道有哂!!你去食多幾次.,坐近廚房.,你就留意到日本師傅會係幾個罐裝醬油度用湯匙裝一些出來去你碗度.,正宗日式湯底就是這樣產生了。可能日本人自細吃慣這麼重咸度的醬油味精湯吧.,但我同朋友就真的受不了.,吃完這處咁咸的正宗日式拉麵.,我們趕快走過馬路去麥當奴每人買了一杯大可樂解咸!!