2024-08-14
因為中意飲有Oreo嘅奶茶,但好少地方有,見佢呢度有,所以之前都買過一次佢嘅放肆Oreo。上次店員話最少都一定要少少甜,咁我唯有試下啦,但始終都係覺得偏甜。今日想去再買,同店員講想走甜,因為少少甜都係偏甜,但個店員又係死都話冇得走甜。我問佢其實係點解,如果係個奶蓋甜嘅話我可以走埋奶蓋,但佢話會因為會落少少糖漿。咁我就奇怪,既然你係另外落,咁你唔落咪得,因為Oreo本身都有甜味,但佢就話一定要落,因為POS system冇得比佢揀走甜,佢落唔到個單就唔識做。我真係呆咗,明明menu其他野又比走甜,唔明佢做乜死都要落果個糖漿,客人有request走甜只不過唔落糖or糖漿,點會做唔到?成間鋪好似機械人咁好唔識變通,因為部機fix咗就hang曬機咁。咁嘅service同安排,同埋啲嘢又太甜,真係可以唔洗買佢。