2024-09-09 395 views
如果你問火鍋控嘅我,最近有咩火鍋店好推介?我會即刻話你知,呢間火炭嘅「相馬日式火鍋」啦!🦞 早就聽聞佢嘅名聲,終於揾到一日可以同啲老友一齊去食!因為人比較多,所以我哋有book位,到嗰度已經排好長嘅人龍等緊入場喇😳!到睇menu,食物選擇真係好豐富,揀得我地一時間都見到眼花繚亂!🤩 首先就一定要試下《芝士龍蝦湯茶碗蒸》啦,個芝士好香醇,龍蝦肉質非常新鮮,好鮮甜,整體口感好有層次,真系好正!然後就有《任食惹味龍蝦雞煲》🍲,湯頭非常濃郁,配上新鮮嘅龍蝦同雞肉,份量好足,師傅落手無D客氣,雞肉肉质鮮嫩,食到好满足!仲要一定要介紹呢個《極尚龍蝦蒸海鮮》,有龍蝦🦞,蝦,鮑魚等,蒸出来所有海鮮都超新鮮好美味,可以食到佢地原本嘅鮮甜。至於火鍋湯底,我哋揀咗《中華辣湯》🌶️,湯底味道非常之醇厚,微辣中帶出另一種香味,好好食!仲有火鍋定必少不了嘅食材【優質豚肉】🥓同【優質雞腿肉】,配上湯底,絕對是肉融合湯嘅滋味瀰漫口腔,肉該有嘅厚度非常好,所以口感一流!佢地嘅服務人員都好友善,用餐過程中都好主動幫忙介紹各式湯底,會關心你嘅需求。同埋菜品,食材都好新鮮,湯底又濃郁,實在系無得挑剔😙!