2022-09-02
Little Napoli 🌮📍 跑馬地景光街8號景光樓地下♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎話說突然好想食pizza 😂, 之後就Google 一下香港有咩特色pizza 好食,終於就發現左呢間位於跑馬地既正宗拿坡里pizza😋🌮, 果然同平時食開既唔同, 整塊pizza 係用石窯烤製🌝,即叫即做👋🏻。而個4公噸⽯窯烤爐係由拿坡里訂製, 再運到香港😯, 大家有時間可以試下啦😜,不過店內只有好少位置進食,建議大家係疫情期間都係外賣比較好🤣🥡。🌟 MARGHERITA $188食落口好重芝士味,芝士控必選🤪。另外,可叫店員幫手將pizza 預先剪開,用返拿坡里傳統食法, 將pizza 左右對摺,夾住食, 會食到pizza 相當之多汁, 好軟熟,同平時食開既pizza 絕對係唔同既。🌟 SFOGLIATELLA RICCIA 乳清芝士酥皮餡餅 $58呢個餡餅🥧都唔錯, 而且又唔貴👋🏻。 外層係脆既,內𥚃係甜甜地,有芝士味既餡, 我個人都幾鐘意👏😋。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎
📍 跑馬地景光街8號景光樓地下
🌟 MARGHERITA $188