放假諗住出旺角行街點知落雨,就喺附近搵咗間Cafe Hea埋個夜晚。Cafe黎講我本身唔係幾鍾意去登打士廣場,因為實在係太多人,同埋樓下啲妹妹仔好chur🥴旺角Cafe嘅第二個選擇,就係高氏大樓,今次就試下呢間5% cafe。閒日六點幾去到,所以唔洗等位,店員亦安排咗窗邊嘅卡位俾我哋,非常闊落,應該坐六個人都得😂之後就陸續多人,幾乎坐滿成個場。所以最好就book定位啦。個人覺得Cafe入面有咩玩好緊要,如果唔係同我去餐廳有咩分別?呢度遊戲種類好多,你講得出嘅都齊哂,多人玩嘅甚至有唔止一副,仲好新淨👍🏻叫嘢食係撳鐘仔叫staff過嚟,方便。值得一讚嘅係,雖然好多客人,但員工都好有禮貌,上嘢食或者飲品嘅時候都會講埋係乜嘢嚟。呢啲嘢看似簡單但係好多餐廳都做唔到。餐牌都係一般Cafe會有嘅食物,見比較多人食佢嘅牛肉芝士漢堡,一於就試吓。因為係即制,大概要等15分鐘左右,就有野食啦😋5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條($138)薯條剛炸起,炸嘅時間都岩岩好,皮脆得黎唔𠝹口,入面亦唔乾,調味唔係死咸,仲食到好重薯味,正🤤漢堡好足料,牛肉幾乎厚過包,一咬啲肉汁出哂黎,牛味濃,加埋個醬(應該係千島醬)同溶

5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條($138)

漢堡好足料,牛肉幾乎厚過包,一咬啲肉汁出哂黎,牛味濃,加埋個醬(應該係千島醬)同溶晒嘅芝士,不得了。

香脆龍利柳伴牛肝菌汁長通粉($128)

都係即時整,龍利柳一樣係香脆唔𠝹口,雖然塊魚柳大過塊面,但唔係好似一般餐廳咁用炸粉裝假狗,真材實料👍🏻魚柳嫩滑,仲有要一提係食完兩樣野都無口渴感覺,係好溫和合適嘅調味☺️

千島醬海鮮窩夫薄餅($68)

新穎食法,食落同pizza皮差唔多,較鬆軟,但就無左討厭嘅邊邊,幾好😂

最後追加埋精選蛋糕,跟餐加$28就有,揀左日式芝士蛋糕,食完甜品就係完美嘅一餐啦😋
2020-10-28
$150 (Dinner)
  • 5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條