2023-01-28 230 views
來這裏晚飯是不想浪費手上的美食消費券,消費200元就可用一張一百元的消費券 ,不計加一。 因此, 我想用三張消費券 就要點六百元的送菜。 這裏的環境裝修不錯 ,樓底高, 菜色選擇多。 我們點了三個菜, 無花果蜜絲咕嚕肉, 醉雞, 牛肚菌豆腐, 三個菜很快就送到, 味道也不錯, 咕嚕肉炸得剛剛好, 酸酸甜甜, 有無花果及彩椒, 不算太漏。 牛肚菌豆腐, 也是很好的組合, 清新鮮嫩, 仲有幾條好靚嘅菜心。 紅花醉雞也做得不錯, 醉雞浸得很入味。 另外我們點了一碗白飯, 完全是另一個層次, 碗飯又凍又乾又硬 ,完全不符合 這間餐廳的級數, 仲差過快餐店。😶 食到最後, 好似爭少少, 我們又點了一個壽桃, 結果這壽桃是等了二十分鐘, 催了四次, 才姍姍來遲, 真是超出我們期待的服務。👎 這裏的菜式不便宜, 又收取超高的雜費, 茶25蚊一位 ,小食又係25蚊, 即是話兩個人食飯雜費都要80幾蚊, 最後埋單是六百八十幾元, 可以用三張美食消費券, 如果600 幾蚊在這裡食一餐 ,我覺得是太貴了, 用咗消費券, 只需要畀380 都算勉強合格。

紅花醉雞也做得不錯, 醉雞浸得很入味。