2023-04-06 800 views
天水圍有好多酒樓,但做到成日都有人排隊呢間算係幾成功上星期媽咪好早黎左送我仔返學,消磨時間最好嘅方法就係飲茶,飲茶先可以坐耐啲。我地9點左右去到,都還好不用排隊,但都坐滿哂人。我地仲大鄉里到自己走入去揾位我見知客無叫停我哋,以為未full就唔駛帶位,太耐無飲茶了,唔知規矩。呢間酒樓要撘枱的,我哋得兩個人難免要同人share,我哋叫左3樣野粥+鴨腳扎(孖寶),燒腩卷。食物味道正常,如果個粥可再熱啲就更好。佢啲點心都算大,唔會好細粒咁,燒腩卷幾好味。對比食物份量同價錢,我覺得性價比幾高,真係唔貴,難怪咁多人飲。呢度唯一一樣係人手不足 ,我諗間間酒樓都面對呢個問題,呢度面積又大,咩都要等下,好彩佢有個熱水壺係枱,自己加水。我哋飲左一個鐘左右,10點出到黎勁多人,好多人等緊位,呢日係平日黎,天水圍嘅消費力都唔講得笑,唔係間間屋村酒樓都可咁多人,佢有咁多人幫襯一定有自己優勢。
天水圍有好多酒樓,但做到成日都有人排隊呢間算係幾成功

我見知客無叫停我哋
,以為未full就唔駛帶位,太耐無飲茶了,唔知規矩。

$50 (Breakfast)
  • 燒腩卷