2019-11-04 189 views
今日去土瓜灣大川滬食野。聽個名就知呢間餐廳係食上海菜。去得食上海菜,小籠包同鍋貼點可以唔叫?由於去到都晏,怕小朋友餓就即刻叫野食。上菜速度都算快,份量又足,賣相精緻,味道好食,先生同我對呢間餐廳一致好評,下次約埋朋友再黎過。佢哋服務都好好,老闆nice ,因為我有小朋友,連坐低時飲既茶都有再介紹一下係蕎麥胚芽茶,小朋友都可以飲。茶好香蕎麥味又唔太濃,清清地好好飲。鍋貼🥟-皮脆肉嫩,煎餃都可以噴湯汁,老公勁贊小籠包-皮薄餡靚, 夾起個小籠包已經見到啲湯汁係入面,勁正糖醋魚🐟-酸(尾尾)好開胃賽螃蟹🦀-一個字滑蝦仁炒蛋🦐-足料好多蝦上海排骨菜飯🐖 -排骨好香脆,層皮一D都唔厚,好似冇落野就咁生炸一樣,勁好食甜品係-擂沙湯丸🍡,香濃芝麻餡料加外層既黃豆粉,比例岩岩好,囡囡返到屋企都問幾時再去食過👍🏻👍🏻
今日去土瓜灣大川滬食野。聽個名就知呢間餐廳係食上海菜。

鍋貼🥟-皮脆肉嫩,煎餃都可以噴湯汁,老公勁贊
小籠包-皮薄餡靚, 夾起個小籠包已經見到啲湯汁係入面,勁正
糖醋魚🐟-酸(尾尾)好開胃
賽螃蟹🦀-一個字滑