2022-07-06
遲來的食評,印象好深刻。成晚食到我毛管棟。首先再講多一次,黃店真係冇乜邊間好食。第二真係唔可以信食評,要信自己。當日諗住同朋友去食泰國菜,深水埗最方便佢收工過嚟,所以就揀咗呢間喺北河街街市附近嘅泰國餐廳。價錢係相當相宜,但又點呢?首先喺門口我已經唔想入去啦!因為佢個門面只有一條好窄好窄嘅通道,感覺上餐廳好陰暗,唔舒服,本人10分抗拒。相比隔離間餐廳,人哋門面闊大光猛,乾乾淨淨。真係有好大對比!入到去簡直要講粗口!好多烏蠅好多烏蠅,我都有問個夥計想點樣。得兩台客喺入面,間餐廳都咁多烏蠅嘅?我個人已經嬲咗,我都冇心機叫嘢食。我叫麻甩佬快啲叫嘢食啦,快啲食完,快啲走。。。冇錯正宗泰國人經營,但係真係好多烏蠅!青木瓜沙律▪️真心講,西九龍中心嗰間真係多料,味道又好食,人哋個青木瓜沙律係爽㗎。但係呢度好似食緊芽菜咁,簡直冇得比!生蝦刺身▪️唔厚肉,唔新鮮,勁細隻。蝦醬炒飯▪️最正常係呢個飯,味道正常。就算唔講衛生環境,價錢平/黃店都唔係一個吸引力。因為深水埗西九龍都好多泰國菜,價錢味道都比呢度好好好好好好好多。。。。我相信呢兩年,去過最
冇錯正宗泰國人經營,但係真係好多烏蠅!
生蝦刺身▪️唔厚肉,唔新鮮,勁細隻。
蝦醬炒飯▪️最正常係呢個飯,味道正常。