2020-11-11 581 views
宜家喺砲台山返工,最開心嘅就係可以同喺附近返工嘅家姐一齊放工!前排上網睇到有人介紹附近有新開嘅美食廣場,知道今晚屋企無飯食,我哋就約埋一齊去食!呢個美食廣場裝修得好有心思,入面全部用上土耳其燈,好靚好有氣氛😍入面都有好多餐廳選擇,而且價錢都唔貴,我哋最後揀咗韓潮食韓國菜!芝士醬蟹子蛋碎撈麵($42):麵質彈牙有嚼勁,加入蟹子同碎蛋令口感更加豐富,醬汁濃稠每一啖都食到濃濃芝士香,芝士控一定會鍾意❤️脆餃子鮮菇雜菜湯烏冬($42):餃子餡料幾多炸到脆卜卜,烏冬略嫌煮得太淋但湯底有菜同菇之外仲有好入味嘅蘿蔔,蘿蔔清甜無渣,湯底飲落鮮甜!脆香炸雞件($28):炸雞脆漿唔太厚,食落有肉汁!罐裝飲品加$3好抵飲,下次可以試埋其他嘢食😋

芝士醬蟹子蛋碎撈麵($42):

脆餃子鮮菇雜菜湯烏冬($42):

脆香炸雞件($28):
炸雞脆漿唔太厚,食落有肉汁!

罐裝飲品加$3好抵飲,下次可以試埋其他嘢食😋