2024-06-04 2058 views
韓國過江龍炸豬扒店 Kyung Yang Katsu位於中環蘇豪區。今日早咗收工趕過嚟,好好彩成功入座!遲多15分鐘,已經要排隊啦,人氣冇減過~佢哋豬扒都係由韓國盛產~除咗豬扒係主角,其他醬汁都係靈魂,多達6種:芥末籽醬少少刺鼻,令到豬扒微辣卻香甜檸檬🍋清新,減少油膩感松露鹽簡單的調味,最能食到豬扒的原汁原味Wasabi最後食到有啲膩,可以試下點,有驚喜~鹽漬櫻花蝦個人覺得偏咸,朋友就覺得似本地蝦醬嘅味道,幾新奇蜜糖豬扒醬男女老幼都喜歡,比普通的豬扒醬再甜d🐖特級吉列豬扒定食 吉列豬扒外層酥脆,大過我隻手掌。入面嘅豬扒加入咗豬面肉,好矜貴,因為每隻豬只有兩塊豬肉。油花分布均衡,而且入口特別軟嫩,比一般豬扒冇咁韌同會juicy啲,”特級”嘅質素。芝士&吉列豬柳套餐豬扒內的芝士做到最強的拉絲效果,有流心的口感,外層酥脆、鬆化,一口咬下,整口滿足!吉列豬柳粉紅色,豬味濃啲,肉中無筋。每個set仲包括迷你版的飯和麵,唔好睇佢細細碗,食完好飽肚~

芥末籽醬
少少刺鼻,令到豬扒微辣卻香甜

檸檬🍋
清新,減少油膩感

松露鹽
簡單的調味,最能食到豬扒的原汁原味

Wasabi
最後食到有啲膩,可以試下點,有驚喜~

鹽漬櫻花蝦
個人覺得偏咸,朋友就覺得似本地蝦醬嘅味道,幾新奇

蜜糖豬扒醬
男女老幼都喜歡,比普通的豬扒醬再甜d

🐖特級吉列豬扒定食

芝士&吉列豬柳套餐
吉列豬柳粉紅色,豬味濃啲,肉中無筋。