2022-12-06
好耐冇食放題啦,間唔中都要放縱一下自己,暴飲暴食下!今日同朋友黎呢間極尚大喜屋🥰呢度嘅食物種類真係有超級多!除左有刺身同壽司之外,仲有乳鴿😂真係估佢唔到!刺身方面,我地揀左三文魚、帶子、螺肉、赤貝、甜蝦、象拔蚌等等。全部都好新鮮,好鮮甜!我個人最中意象拔蚌,好爽口🥰同埋泰式生蝦刺身,非常新鮮、彈牙,個泰式汁味道都好味,平時去泰國餐廳得幾隻都貴架,食多幾隻都回本呀😍壽司方面都好多款式,好特別。青口壽司,好似第一次食。帶子壽司同埋海膽壽司都好好味,賣相仲好靚。熟食方面,我覺得香草牛油煮蜆同埋牛肉鍋都好好味。d蜆隻隻都好大隻,唔似平時嗰啲得好細粒。同埋牛肉鍋都好多牛肉,份量十足。食左咁多凍嘢、刺身個d,食番個熱嘅牛肉鍋就啱晒。另外,佢嘅飲品同甜品都超多款,擺晒出黎自己拎,好方便。飲品特別推介梅酒,甜甜地,幾好味。熱飲就推介美祿咖啡,又係覺得幾特別,味道唔錯!