2016-05-23 2311 views
收工後同朋友想食牛,周圍行下搵下邊度有牛扒食下,去到多年嘅舊式扒房花園餐廳,大家都諗咗陣好無入去。。。我怕舊式會用啲自己嘅方法去那塊扒,令到塊扒望落大啲、鬆啲、好抵食啲,同埋環境好舊。最後都係懶得搵就入去了。上到去有2層,帶位嘅服務真係差,求其過求其,點我們又上又落。算了!我當然揀個A級肉眼扒,紅湯,咖啡。本來無咩預期,點知嗰紅湯總算保持舊式扒房嘅味道,不是好多料的,但好好飲,夠濃有肉塊,帶甜,送埋嗰熱到棘手嘅牛油餐包,絕配!到塊扒送上我面前時,我嘩咗一聲,真係好那大塊,啲黑𣙙汁淋落去時嗰鐵板gege聲,好夠熱,視覺好鬼正!我叫5成熟,一切開,有血出但又剛剛好,半生熟,大厨果然準確掌握到,好好味,肉汁好夠好多,味道不似那過,黑椒汁棘味夠但偏咸,不過薯條就差啲。
我A級肉眼扒
2016-05-10