2023-07-14 515 views
以前食過好多即食碗裝同要煮嘅包裝,價錢十幾至廿幾都有,諗住有新鮮嘅去試吓,失望到不得了叫咗「走辣」湯底,點知黎到好辣,臭豆腐辣,鴨血都辣。大大個碗,得個底少少米線,充分表現咩叫「圖片只供參考」,同餐牌上嘅相完全對唔上。所有餸都係得少少,一碗話有牛肉但得兩三塊,但張相有一堆;另一碗話有酸菜,但我爭啲搵唔到酸菜喺邊🙄話湯底用幾多時間煮,但…冇鮮味,唔知煮咗乜?!平時食譚仔會好想飲下啲湯,但佢個湯冇味到唔想飲。更離譜係,個米線係煮定放喺碗好耐,上檯已經結埋一舊,用筷子都爭啲叉唔開。你煮定唔緊要,有人叫,你放返入個煲滾返開佢都好掛?!總括黎講,叫走辣但辣過譚仔5小辣,一個辣到個嘴腫咗,一個辣到灌咗成支水;份量少到喊,女仔食都未必夠,男仔食一定唔夠,你冇咁多俾人,用咁大個碗其實有咩意義?唯一可以讚係新舖,所有嘢都仲乾淨同新,冇喇😐BTW我一星期前lunch行過,想試,點知店員話未開,叫我遲啲再返黎,即閒日1點幾2點,個個放lunch都唔開,係咩玩法?

叫咗「走辣」湯底,點知黎到好辣,臭豆腐辣,鴨血都辣。
2023-07-14
$60 (Dinner)