2024-12-30 0 views
間唔中都會經過依間餐廳, 淨係覺得佢門面古色古香以為係酒樓咁食中菜, 今次經過見到有羊腩煲食, 同平時既有D唔同, 係湘式羊腩煲, 岩岩天氣超凍之下一於試下。個羊腩煲2-4人份, 羊腩份量好足件件都多肉同埋連皮~~肥瘦均勻腍身入味, 而且唔會好騷! 另外仲有超多配料, 枝竹, 准山片, 菇等等, 係食極都有既感覺, 仲跟左碟生菜。而哩個煲最特別之處就係個湯底, 同港式既係兩回事, 哩個係好香好惹味帶辛辣, 出面十幾度入黎食到暖粒粒真係好正~我地仲叫左個生煎豬肉包, 整得好好底夠脆個包夠軟熟, 肉餡JUICY又香!哩間估唔到咁有驚喜, 會再黎ENCORE~~

哩間估唔到咁有驚喜, 會再黎ENCORE~~