2024-05-08
之前在尖沙咀返工諗過去食lunch,但係超勁多人一直無去試,依家發現灣仔有分店,依家灣仔放工就一於去試下。一入門口就係韓國人招呼,但唔洗驚,因為係電話落單,同埋入面有員工係香港人黎。入去坐低就會獲得泡菜一小碟,個人覺得個泡菜幾好味,又唔會好辣,岩岩好。由於晏晝超多人,所以都對佢抱有期望。期望愈大失望愈大,因為餐廳名係自家制韓國刀削麵,所以覺得麵一定係正野。叫左個花蛤刀削麵,無期望既咁好食,味道唔差,但又唔係話超好味。個麵條既質地有少少似辛辣麵再煙韌少少,粗過辛辣麵咁,都唔錯既,個湯有紫菜蛋絲都幾好,個花蛤就無menu咁多,好細粒,無咩特別。另外叫左個雙拼餃子,個人覺得係必食!超大粒,最正係咬落去啖啖肉又juicy豬肉餃同泡菜餃,個人比較中意豬肉餃,食過會想再食。而泡菜餃就覺得個辣油可以重手左少少。最後仲叫左個五花肉泡菜煎餅,見到泡菜煎餅真係忍唔到口,煎得脆脆口,又唔算熱氣,真心推介,會想繼續食呀。總結:麵就無咩特別,餃子好好味,煎餅都好好味,下次再黎食過。