2020-08-09
板燒吉列牛($108)一直都好鍾意食吉列牛,自己燒可以自己控制牛嘅生熟程度😋今次就試吓呢排人氣十足嘅黃店,舖頭曾經捐款支援手足,呼應罷工,店內亦貼左不同嘅文宣💛 吉列牛既外皮係用麵包糠整,炸得好香脆👍牛既份量好多,有成十四塊🥰 牛既油脂分佈平均,食落都幾重油香味,牛味雖然唔係特別出,但呢個價錢來講都算唔錯架啦😋店員好細心,比左粒牛脂肪比我地搽塊板,令到啲牛肉唔會咁容易痴底~ 佢地既服務態度都好好,見啲燃料差唔多用曬既時候,就主動幫我地換😙記得要轉定食呀(+$20)🤤 嗌定食可享飯素、櫻花昆布湯同楓糖糖心蛋一隻🤤飯嘅口感唔錯,粒粒分明,加埋飯素將成碗飯既味道大大昇華!糖心蛋都好正,但湯既味道就略嫌有啲過淡🙈