2016-03-16
去年 11 月約咗朋友食晏,諗緊邊度方便大家,立即諗到旺角新世紀廣場,佢可以搭火車,我可以搭巴士,但一直未定食邊間,係樓下大堂行咗一陣,諗住是但搵一間,咁我就揀咗呢間。 初初諗住冇乜驚喜,打算食完呢餐就算,點知一試難忘!嗰日好好天,好晒,被安排咗坐窗口位,晒到背脊都燶埋,但係冇人打算拉低窗簾 。 嗰日我食咗壽司餐,啲壽司唔錯,魚生幾新鮮 ,仲包咖啡;到 12 月,同細女行完街,立即諗到帶佢試呢間,嗰日佢食咗:牛肉烏冬,啲牛肉唔太差,不過烏冬仲正 燒蕃薯,超甜,燒到有少少濃,唔錯 焦糖燉蛋,面熱蛋凍,幾得意 而我就食雞煲烏冬,好好好好食,雞脾好嫩,雞湯底 + 烏冬就當然正啦,正呀! (還記得佢上錯單,佢比咗豚肉烏冬,我原本話唔緊要,點知個經理好好人,立即幫我再造過 )到 1 月,陪阿女上完堂,佢又話要食呢間,食嘅嘢同上次一樣,佢話真係好好食,所以唔打算轉其他食物 ,個經理都已經認得我哋添 到咗今日,去完上水考試,我問阿女去邊度食晏,佢諗都唔諗就話食呢間,我當然樂意奉陪 ,大家依然都係點嗰啲食物,不過今次加多一樣,就係
牛肉烏冬,啲牛肉唔太差,不過烏冬仲正
燒蕃薯,超甜,燒到有少少濃,唔錯
焦糖燉蛋,面熱蛋凍,幾得意
到咗今日,去完上水考試,我問阿女去邊度食晏,佢諗都唔諗就話食呢間,我當然樂意奉陪 ,大家依然都係點嗰啲食物,不過今次加多一樣,就係燒雞羽骨串,呢碟反而冇乜驚喜,如果係炸可能會好啲。
所以呢間值得推介!