2023-07-04
之前已經聽過唔少人話呢個嘅甜品好好食,今日終於去到試(要排隊),不過排都值得,因為真係好好食呀。我一心係諗住芋頭去的,我係芋頭迷,但坊間好多芋頭冰都勁大香精味,又無乜芋頭味,唔好話芋頭,就算係其他味嘅刨冰,出面嘅刨冰好多都係得啲好藥水味嘅糖水.....今日個芋頭冰嚟到嗰陣好有驚喜,賣相係紫色同白色好靚,面層有芋頭同一埋芋頭蓉,我已經覺得好驚喜,係真正嘅芋頭蓉,好香好滑。食到下面,啲牛奶冰都好有驚喜,好滑好綿,而且好香好香,食得出係用好好嘅牛奶去做,唔係用奶精,食到停唔到口,雖然係咁,但一個冰成100蚊本身都覺得算貴,直至我食到中間⋯⋯中間竟然有好大好大舊芋泥!係真正嘅芋泥!我喺第二到食芋頭冰甚至係台灣都未試過咁足料,最後我地兩個女仔食晒份量超大嘅芋頭冰,好滿足,希望下次再去試下其他甜品!