2024-05-11
曾經有一排,成日都聽人講周記點心,因為會個流心西多士好紅。果陣我都仲未試,過左成十年都有,我成日夜晚都會食點心,咁經過呢到,就終於入去試下喇!唔試唔知咁好味😚 第一次去果陣,我叫左以下呢幾樣野食:· 春風得意腸(腸粉入邊包住啲春卷):新穎、新鮮· 章魚雞蒸飯:好好食,應該係餸同飯一齊蒸,所以啲飯都好香甜,硬度好適中,完全係我鍾意嗰種飯· 鵪鶉蛋燒賣: 有3粒,好食· 千層糕:我係因為掛住呢一味,所以隔一星期• 熱杏仁霜: 夠溶、夠多(果隻膠杯夠哂大杯)👍🏻再去食第二次🤣🤣細個出面啲酒樓都冇,但係近年已經冇咗,好懷念。同埋呢度整得好好食,好有心機,層次分明,又唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻第二次,我試多咗一樣嘢,就係• 燒賣(黑松露x 2 粒+明太子x2粒)同埋• 粟米魚肚羹,有蟹柳,開正我果瓣😂🤣· 熱杏仁霜: 轉左保溫杯,好似細左,掛住隻膠杯🤣好開心有呢間點心咁好味,我可以多個地方食晚飯。店主店員都好有禮貌。不過次次人均消費都過百,$百幾蚊,都唔平架,但我亦都明,一分錢一分貨嘛。
唔試唔知咁好味😚
第一次去果陣,我叫左以下呢幾樣野食:
· 春風得意腸(腸粉入邊包住啲春卷):新穎、新鮮
· 鵪鶉蛋燒賣: 有3粒,好食
· 千層糕:我係因為掛住呢一味,所以隔一星期
• 熱杏仁霜: 夠溶、夠多(果隻膠杯夠哂大杯)👍🏻
第二次,我試多咗一樣嘢,就係
• 燒賣(黑松露x 2 粒+明太子x2粒)
同埋
• 粟米魚肚羹,有蟹柳,開正我果瓣😂🤣
· 熱杏仁霜: 轉左保溫杯,好似細左,掛住隻膠杯🤣