2016-12-13
是日要到深水埗整hard disk,整完順勢係呢條街搵食。男人話好想食海南雞,未食過呢間,而我就覺得呢間麻麻地,因之前試過一次,冇記錯係同功夫點心,阿糊米線同一集團,都係工場貨。兩人叫左個2人套餐,有海南雞,有炸春卷蝦餅,有咖哩菜,有鳳爪,有冬陰功湯,有飯有甜品,有飲品,再加一....普通野,但味道還可以,通常交貨都係咁嘅味,唔係自家包的春卷。海南雞例牌,雞比位啖啖肉,不過冇雞味,似係鹽水浸多於雞湯浸,個醬唔得。呢個鳳爪冇味的。有點失望,食落好重雪味。應該看辟雪味再醃製。起碼要蓋左陣雪味!所謂的咖哩雜菜,只係好港式仲差過茶記的咖哩汁(冇味的)好似開粉埋獻就了事,又似萄汁,然後雜菜只有大量的椰菜,其他菜,唔覺好多。甜品係千層糕加椰汁?千層糕煙靭的,但上面果啲汁太甜,唔加反而更好!
兩人叫左個2人套餐,有海南雞,有炸春卷蝦餅,有咖哩菜,有鳳爪,有冬陰功湯,有飯有甜品,有飲品,再加一.... 普通野,但味道還可以,通常交貨都係咁嘅味,唔係自家包的春卷。 海南雞例牌,雞比位啖啖肉,不過冇雞味,似係鹽水浸多於雞湯浸,個醬唔得。 呢個鳳爪冇味的。有點失望,食落好重雪味。應該看辟雪味再醃製。起碼要蓋左陣雪味! 所謂的咖哩雜菜,只係好港式仲差過茶記的咖哩汁(冇味的)好似開粉埋獻就了事,又似萄汁,然後雜菜只有大量的椰菜,其他菜,唔覺好多。 甜品係千層糕加椰汁?千層糕煙靭的,但上面果啲汁太甜,唔加反而更好!