2024-11-21
巴巴串 (觀塘)觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座5樓C室今次我去咗巴巴串食串燒,真係有個唔錯嘅體驗!一入到餐廳,店員就用笑容迎接我,態度非常親切,令我覺得好舒服。佢哋唔單止樂意解答我嘅問題,仲會主動幫我介紹餐牌上嘅特色串燒,感覺好暖心。餐廳嘅設計都幾有趣,除了可以點餐,仲有自助區可以自己選擇串燒。你可以喺櫃檯前面拎走各式各樣嘅串燒,包括新鮮嘅海鮮、各種肉類、雞腎,甚至仲有甜甜嘅菠蘿。選好之後,就可以將串燒放入自助機嗰度,機器會自動轉動,咁就唔使自己手動返嚟返去,方便得多!我試咗幾款串燒,首先就係海鮮串,鮮蝦燒得非常完美,外焦內嫩,搭配上少少蒜蓉同辣椒醬,味道真係一流。仲有雞腎,燒得香口,肉質嫩滑,味道入味,真係令人回味無窮。而菠蘿串就更加驚喜,經過燒烤後,甜味更為突出,與肉類搭配,簡直係絕配。巴巴串係一個非常適合朋友聚餐嘅地方,環境輕鬆舒適,食材新鮮,服務態度好,令人感到放鬆。無論係想快速解決晚餐,定係想慢慢享受美食,都好合適。下次我一定會帶埋更多朋友嚟,繼續探索更多美味串燒!
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座5樓C室