2021-12-10
第一次食呢啲流水蝦,以為會幾好玩,但係原來會成晚都好忙,出出入入咁多嘢食,又要燒,又要剝殼,真係忙到爆。我哋一行四人,好彩佢俾咗張比較大嘅枱我哋,近門口位置嘅4人的枱全部都係比較細,好迫。師兄會定時定候加蝦,放心,唔使驚冇蝦。有啲蝦識郁,有啲蝦唔多識郁,你自己揀啲生猛啲嘅你少。認真嘅,我唔係太喜歡呢一種淡水大頭蝦,因為係淡水關係,侍應都建議你燒熟啲。順帶一提,呢度侍應服務好好,見你第一次嚟,會特登過嚟教你點做,然後又會專登買來問有冇人生日,因為原來生日月嗰個人係有半價。出邊嘅食物選擇都算多,可以攞返黎燒嘅油,生蠔,蜆,扇貝,象拔蚌。燒扇貝非常非常好食,但係佢只係出現過一次,攞咗一次之後就再冇見過佢。燒蜆亦都非常好👍🏻 燒生蠔味道其實幾好,但係可惜啲蠔實在太細隻,冇肉食,我哋燒咗兩次之後都冇再encore。至於象拔蚌,可以唔使試。另外佢都有一啲全消,雞翼,牛肉,豬肉,大量蔬菜俾你選擇,可以出去攞返黎燒。至於熟食方面,有冬陰功湯,炸蝦,蒸蜆,炸魚餅,炒粉絲,炒飯,之類嘅食物。仲有唔記得提嘅係,侍應會每人派一隻鮑魚俾我哋,燒鮑魚都非常好食。出邊有好多調味料,你可以自己幫啲海鮮或全消調味,我用
出邊嘅食物選擇都算多,可以攞返黎燒嘅油,生蠔,蜆,扇貝,象拔蚌。燒扇貝非常非常好食,但係佢只係出現過一次,攞咗一次之後就再冇見過佢。燒蜆亦都非常好👍🏻 燒生蠔味道其實幾好,但係可惜啲蠔實在太細隻,冇肉食,我哋燒咗兩次之後都冇再encore。至於象拔蚌,可以唔使試。另外佢都有一啲全消,雞翼,牛肉,豬肉,大量蔬菜俾你選擇,可以出去攞返黎燒。至於熟食方面,有冬陰功湯,炸蝦,蒸蜆,炸魚餅,炒粉絲,炒飯,之類嘅食物。仲有唔記得提嘅係,侍應會每人派一隻鮑魚俾我哋,燒鮑魚都非常好食。出邊有好多調味料,你可以自己幫啲海鮮或全消調味,我用得最多嘅係蒜蓉同埋牛油。
總括來講,experience係幾特別嘅,同朋友嚟都開心嘅,只不過我覺得成餐飯實在太忙,同埋我真係麻麻哋呢一種蝦,所以我自己就唔係太鍾意,但係同行朋友食得開心嘅。