2021-08-02
老實講我屋企算係呢間分店常客,平日買晚餐,假日買早餐/下午茶,我自己好鍾意飲佢啲奶茶,亦係我自己成日叫屋企人幫襯,今次真係超激氣!起碼一個月唔準屋企人再幫襯!!不論任何分店!屋企人電話落單3個餐兩個燉湯,我收工順路去囉,張單落單時間係19:17,我19:45左右到。$240我百達通唔夠錢,唔想增值住,問下可唔可以分開比,收銀個阿姐(短髮)唔知做咩好大聲咁應唔得電話落單唔可以分,我自問態度OK,問下jer,唔得就唔得囉使唔使咁大聲,我覺得佢應該係辛苦左一日將D脾氣發落我度囉,或者係呢幾日有消費券太好生意好辛苦,但係關我咩事,又唔係我害你!當我低能問多餘嘢。我埋邊增值,一分鍾內19:47再去俾錢,收完錢同一個阿姐話我個外賣未齊,已經半個鐘仲未得?!我一黎到已經見到疑似我份外賣,我以為搞掂,一袋3個飲品,一袋野食連5盒圓盒,根據我呢個熟客經驗,果D係3飯2湯。未得通常唔會攞出黎,同埋都已經半個鐘。我有D奇怪🤔,不過我又無黑面或者鬧收銀姊姊,心諗佢唔會玩我,應該係真係未得未齊。我企係正門玻璃門口等,直望住我果兩袋野食等左15分鐘……. 無人加過嘢入去… 收錢姐姐有巡視過無人囉既外賣包括我果兩袋
當我低能問多餘嘢。我埋邊增值,一分鍾內19:47再去俾錢,收完錢同一個阿姐話我個外賣未齊,已經半個鐘仲未得?!我一黎到已經見到疑似我份外賣,我以為搞掂,一袋3個飲品,一袋野食連5盒圓盒,根據我呢個熟客經驗,果D係3飯2湯。未得通常唔會攞出黎,同埋都已經半個鐘。我有D奇怪🤔,不過我又無黑面或者鬧收銀姊姊,心諗佢唔會玩我,應該係真係未得未齊。我企係正門玻璃門口等,直望住我果兩袋野食等左15分鐘……. 無人加過嘢入去… 收錢姐姐有巡視過無人囉既外賣包括我果兩袋,疑似想幫我跟單,行去出餐/飲品窗口,不過只係行左又行右,感覺係扮忙/無事忙,如果全程低頭唔同窗口眼神接觸係可以溝通同追單,咁我輸囉⋯⋯
期間有pack外賣姐姐推過兩車外賣出黎,都唔係我既,我忍唔住問過個外賣姐姐,幾時有,佢話未有,不過經過我果兩袋嘢,就話已經係度,我忍唔住問唔係未齊咩,外賣姐姐仲狡辯,話之前未齊,佢頭先擺埋最後一盒…… 我無見過呢個姐姐埋去囉,如果係啱啱加落去,應該會搬埋落架外賣推車囉!
我自己以後都唔會幫襯呢間!