2019-04-02 548 views
荃灣路德圍有唔少小食同台式野飲,但係我要講既依間鋪係近期好hit既小食店,開係路德圍附近一個好暗既轉角位到。-戲棚蠔餅(細)$30雖然話係細size,但如果一個人食既話都夠曬飽👍🏻,蠔餅既炸粉唔會落得太多,唔會怕食落成啖都係粉咁。除此之外,蠔粒亦都落得唔算姑寒,每一啖都可以食到一兩粒蠔仔😈。加埋辣醬同埋甜醬真係超級正!-香爆蝦米炒腸粉 $25腸粉可以揀辣度同埋落唔落芝麻,今次試左小辣都好夠辣味🤩。成盒炒腸粉好夠鑊氣,加埋xo醬非常之惹味。腸粉炒完之後唔會好乾爭爭咁,仲係好滑。-炸燒賣(六粒)$10事關食完上面果兩樣野我都已經好飽,所以都係叫左六粒黎試。食完之後好後悔食咁飽食唔到多啲炸燒賣,因為真係好好味呀!!!啲炸蒜炸到有少少脆又唔會太乾吸收曬啲豉油超級超級正,鐘意食蒜既一定會好鐘意食。炸燒賣炸得亦都唔會好乾身,感覺上比較似係煎,但都好香口。
戲棚蠔餅(細)$30
戲棚蠔餅

香爆蝦米炒腸粉 $25
香爆蝦米炒腸粉

炸燒賣(六粒)$10
炸燒賣

2019-04-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner