2024-12-22
喺香港好少有好食嘅串燒,多數都係燒到勁黑又乾爭爭,所以我平時都好少食。今次呢間係朋友介紹,喺銅鑼灣C出口對面,所以就決定去試吓今次叫咗幾款串燒同埋兩個套餐,套餐會連埋一杯嘢飲。第一個係泰式串燒雞肉配菠蘿炒飯及雜菜。個套餐跟咗三串泰式雞肉串燒,每嚿雞肉都係大嚿嘅,佢仲配咗一個沙嗲醬,點咗沙嗲醬之後,成個雞肉串都好好食。菠蘿炒飯嘅份量都好多,而且甜甜地,配埋串燒食幾好食。另外我哋都叫咗個泰式去骨海南雞飯真係所有雞肉都去晒骨,連平時其他餐廳唔會去嘅雞翼都去埋骨,所以食落勁方便。而且雞肉肉質好鮮嫩同好滑,同串燒一樣做得都係咁出色。至於串燒方面,我哋分別叫咗一串雞肉、一串豬肉、一串牛肉、一串雞翼同埋一串豬頸肉食套餐裏面嘅雞肉串燒已經覺得好好,點知豬肉同埋牛牛牛肉原來仲好食。值得一提係個雞翼,一串有兩件,每件都大大隻,個雞肉又夠嫩滑。至於咁多款裏面最好食就係豬頸肉肉,一串有四塊,每塊嗰邊都係脆,而且仲有一個好香嘅泰式酸辣醬表面。
今次叫咗幾款串燒同埋兩個套餐,套餐會連埋一杯嘢飲。
第一個係泰式串燒雞肉配菠蘿炒飯及雜菜。 個套餐跟咗三串泰式雞肉串燒,每嚿雞肉都係大嚿嘅,佢仲配咗一個沙嗲醬,點咗沙嗲醬之後,成個雞肉串都好好食。菠蘿炒飯嘅份量都好多,而且甜甜地,配埋串燒食幾好食。
另外我哋都叫咗個泰式去骨海南雞飯 真係所有雞肉都去晒骨,連平時其他餐廳唔會去嘅雞翼都去埋骨,所以食落勁方便。而且雞肉肉質好鮮嫩同好滑,同串燒一樣做得都係咁出色。
至於串燒方面,我哋分別叫咗一串雞肉、一串豬肉、一串牛肉、一串雞翼同埋一串豬頸肉 食套餐裏面嘅雞肉串燒已經覺得好好,點知豬肉同埋牛牛牛肉原來仲好食。值得一提係個雞翼,一串有兩件,每件都大大隻,個雞肉又夠嫩滑。至於咁多款裏面最好食就係豬頸肉肉,一串有四塊,每塊嗰邊都係脆,而且仲有一個好香嘅泰式酸辣醬表面。