2023-05-26
同朋友係Donki 購物後,係商場行個圈覓食,見到這間餐廳好多人,我哋入去試吓先。餐廳播放著音樂,加上熱鬧氣氛,令人有放鬆感。朋友見到這個2人套餐,好抵食,由沙律到甜品都有齊,就呢個啦~🍅蕃茄蒜子沙律店員說這個是前菜,讓客人一邊食一邊等餐;新鮮紅卜卜嘅蕃茄,微酸微甜,好開胃。🍏青蘋果蟹籽沙律一座小山形狀高嘅沙律山好快送上,青蘋果絲伴以蟹柳絲及蟹籽,口感清甜爽脆。🐟燒鱈魚乾長條型嘅燒鱈魚干,燒得香口細膩,入口鬆脆,配啖我嘅冰凍🧊烏龍茶$38,好爽🌿。🥢蟹膏豆腐蟹膏釀入豆腐,好惹味。🦞海膽醬加拿大龍蝦+$100龍蝦十分彈牙,加了海膽醬焗製,好香口😋,一邊同朋友傾偈,一邊慢慢食,很享受。🐂鐵板牛柳配芥末籽汁一客有兩件,每人一件,有牛味,帶點咬口。🍛馬騮仔炒飯即海鮮炒飯,內有帶子、蜆肉及墨魚,炒得好得香口,差不多每一啖都食到海鮮。🍬朱古力窩夫配馬卡龍呢個套餐,真係好抵,有埋甜品💕。
🍅蕃茄蒜子沙律
🍏青蘋果蟹籽沙律
🐟燒鱈魚乾
🥢蟹膏豆腐
蟹膏釀入豆腐,好惹味。
🦞海膽醬加拿大龍蝦+$100
🐂鐵板牛柳配芥末籽汁
一客有兩件,每人一件,有牛味,帶點咬口。
🍛馬騮仔炒飯
🍬朱古力窩夫配馬卡龍
呢個套餐,真係好抵,有埋甜品💕。