2022-12-11 394 views
呢間糯米糍好出名,咁啱身處喺荃灣,轉過圈入去望吓~糯米糍成個掌心咁中粒先$6@1好抵試,有紅豆、花生、芝麻三種口味。個人買左花生同芝麻試下。花生糯米糍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一咬落去,啲花生餡唧落出黎,勁邪惡🙈咬落去會明顯食到啲花生碎同細砂糖,糯米皮厚度適中,有咬口,整體口感偏甜。芝麻糯米糍⭐️⭐️⭐️⭐️呢款糯米糍都係爆餡,又係芝麻碎同細砂糖既合體,食落好香芝麻味。不過感覺上甜過花生。整體來講,好推薦大家試吓,因為$6大大粒真係好抵食!而且整體味道都好唔錯,只係甜咗少少。但呢間野有樣嘢好影響食慾,就係個紙盒好大陣紙皮味,一打開即刻聞到😅建議大家自備膠盒、叫佢用袋裝。紙盒我試過擺到第二日先食,一打開真係勁臭呀🥴
呢間糯米糍好出名,咁啱身處喺荃灣,轉過圈入去望吓~

花生糯米糍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
芝麻糯米糍⭐️⭐️⭐️⭐️