2018-12-22
好推介!~高汁日式居酒屋同朋友去銅鑼灣行街街,行經登龍街附近,有個姐姐比左張傳單,係一間新開既居酒屋既午市套餐。係香港真係比較無咩食到居酒屋,難得姐姐誠意推介,就決定一試~點知一試難忘!風流居酒屋既午市套裝主要有三大類,海鮮丼、和式丼飯、魚/牛/豚肉定食套餐我同朋友仔兩個人各自叫左一個套餐。我就叫左滑蛋煮豬柳丼 ($88),而套餐已經包括左一個小鉢、沙律、味噌湯同埋我地可以額外再追加唔同既小食/丼/麵,小食既價錢太約加 ($15-25)到而丼/麵類就大約加 ($15-6) 到,如果幾個朋友仔一齊來食~相當之抵食。滑蛋煮豬柳丼係我想像唔到既好食!絕對係平時食到既~更加~更加好食!首先豬柳炸得剛剛好,炸漿薄而脆,又唔會太油膩,而且外脆內軟 咬落去仲有肉汁流出來,同埋口感鬆軟!滑蛋既部份都相當好出色~滑蛋之中混合左洋蔥同埋醬汁,十分鮮甜~而且十分軟滑,廚師手勢好好!!可以話我人生之中食過最好食既滑蛋煮豬柳丼!而貪心既我仲加左 地獄拉麵($25),地獄拉麵好似辣版既擔擔麵甘,上面有一層肉碎煮成既醬汁,食落去不會太辣 但香味十足!同埋仲加左 日式餃子($20),依個餃子相當之正,皮既部份 煎到卜
我同朋友仔兩個人各自叫左一個套餐。
同埋仲加左 日式餃子($20),依個餃子相當之正,皮既部份 煎到卜卜脆
但入面仲係好JUICY,再加埋店家既醬汁~好惹味哦!
而我既朋友就叫左,鹽燒時令海魚 ($128),老實講~好耐無食過甘高汁既鹽燒魚,我偷左少少來食,魚皮既表面 鹽香味十足,絕對唔係死咸果種 而係咸香果種。而入面既魚肉仲係好鮮嫩,我偷左一啖之後…轉個頭,我朋友已經清晒條魚!!
絕對可以ENCORE既鋪頭,估唔到傳單姐姐果然好推介!下次來銅鑼灣可以再食~而且每人都係 $100 - $150 到,相當抵食!!!