2021-09-02
大家好!請問大家有冇去屯門市中心(好日子皇宴)飲茶?真係飲到一肚火😝😝我見有個叫肥妹嘅樓面,每日等開工前都將口上戴過嘅口罩放係檯面,恐怖程度嚇鬼!我咪用點心紙墊住手機啦;點知中比佢話我好亂用啲纸!跟住佢個「樓面大家姐付小姐」中幫住佢(我解釋原因比她知係多餘嘅,完全唔聽之餘,兩個中即時用鄉下話細声講、大声笑……好明顯係講我啦!)跟住中叫我不如唔好嚟飲啦,飲得咁辛苦!真係好唔開心,飲餐茶啫!但我同佢哋講,間酒樓唔係你哋開,因乜事我唔嚟!😝老闆請著成班咁嘅伙計,眼見淨做熟客生意(乜節都比利是果啲)有朝個男經理中搞笑,有個婆婆一人嚟飲茶,坐張二人細枱,他好不客氣地硬要婆婆搭枱。咁差態度對老人家,婆婆咪話我唔飲喇!個男經理中叫佢唔飲就快啲走🙄🙄記得農曆新年係度買咗3張糕卷,嚟親都話未有貨(最激氣約定都冇,原來樓面大家姐付小姐留晒比熟客),個男經理中叫我退錢,依啲伙計咪倒米囉!我話一早幫你哋買定糕卷,若我要錢就唔駛買卷啦!有次同男友嚟飲下午茶,係一點至四點,但唔明兩點半有位,一坐落叫完點心就叫埋單,我哋食得好趕,男友問清收銀下午茶時段→無錯吖!跟住先有人行埋嚟話,可以坐到四點,但要先付款,想食多啲
老闆請著成班咁嘅伙計,眼見淨做熟客生意(乜節都比利是果啲)
有次同男友嚟飲下午茶,係一點至四點,但唔明兩點半有位,一坐落叫完點心就叫埋單,我哋食得好趕,男友問清收銀下午茶時段→無錯吖!跟住先有人行埋嚟話,可以坐到四點,但要先付款,想食多啲嘢都唔得😔
原來趕客走,係為自己員工可早啲坐低,舒舒服服抖吓嘅!咁就不如提議老闆cut咗下午茶啦!
加加埋埋、忍無可忍,真係唔投訴吐吓苦水都唔得呀!